Olivér
4 °C
8 °C

Az MDF európai képviselője feljelentette magát Ausztriában

MTI
2007.05.11. 19:16
Feljelentette magát az osztrák hatóságoknál az MDF európai parlamenti képviselője, mert május 4-én, Kismartonban (Eisenstadt) részt vett az osztrák bőr- és cipőgyárak által a Rába folyón okozott környezetszennyezés miatti tiltakozó akcióban.

Erről maga a képviselő, Olajos Péter számolt be. Döntését megelőzte, hogy az osztrák hatóságok a petíció átadáson szintén jelen lévő Woki Zoltán, a Pro Natura St.Gotthard vezetője ellen a napokban indítottak szabálysértési eljárást, és 100 euró megfizetésére vagy 60 óra elzárásra ítélték.

Olajos emlékeztetett: egyik fő szervezője volt a 2007. április 4-én a burgenlandi Kismartonban tartott tiltakozásnak. Ekkor a résztvevők 13 uniós képviselő tiltakozó petícióját adták át az illetékes burgenlandi hatóságnak a Rába folyón már évek óta tapasztalható környezetszennyezés miatt. A petíció átadását megelőző csoportosulást és két transzparens kibontását engedély nélküli demonstrációnak minősítette a tartományi rendőr-főkapitányság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?