Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

ABC: terrortámadás fenyeget Németországban

MTI
2007.05.11. 19:53

Az ABC amerikai hírtelevízió pénteki jelentése szerint küszöbön álló terrortámadás veszélye fenyeget amerikai célpontokat Németországban.

Az ABC amerikai és német kormányzati forrásokra hivatkozva közölte: terroristák amerikai katonák vagy turisták ellen akarnak merényletet végrehajtani, a támadás tervezése előrehaladott állapotban van.

Az Egyesült Államok a szokásosnál több légi marsallt irányított az Amerika és Németország közötti légi járatok védelmére.

"A fenyegetést megalapozó értesülés nagyon valóságos" - idézett egy név nélküli magas rangú amerikai tisztviselőt az ABC.

A berlini belügyminisztérium ezzel szemben péntek esti, hivatalos közleményében hangsúlyozta: semmifajta bizonyítékot nem lát arra, hogy a németországi amerikai létesítményeket, illetve az országban tartózkodó amerikai állampolgárokat közvetlen támadás veszélye fenyegetné.