Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Súlyos zavargások Karacsiban

MTI
2007.05.12. 18:02

Legkevesebb 27 halálos áldozatot követeltek azok a zavargások, amelyek a pakisztáni Karacsiban törtek ki szombaton a legfelsőbb bíróság leváltott elnöke melletti szolidaritási tüntetés napján. Három pakisztáni ellenzéki aktivistát lőttek le szombat reggel ismeretlen fegyveresek egy autóból Karacsiban a megmozdulás előtt. A három áldozat Navaz Sarif száműzetésben lévő volt miniszterelnök Pakisztáni Muzulmán Ligájának híve volt.

Az ellenzék azzal vádolja Musarrafot, hogy azért próbálja félreállítani a független bírót, hogy az ne tudja jogi eszközökkel akadályozni újabb ötéves elnöki mandátumát. A városban azonban a Pervez Musarraf elnököt támogató Mutahida Kumi Mozgalom ellentüntetést hirdetett. A 15 milliós Karacsiba 15 ezer rendőrt vezényeltek. A kát párt hívei között fegyveres összecsapások törtek ki. A város különböző pontjain folyt tűzharcban 27-en meghaltak, és legalább 90-en megsebesültek. A halálos áldozatok többsége ellenzéki néppárti aktivista volt. A kormánypártiak felgyújtották egy helyi magántelevízió épületét is, miután a bent dolgozó ügyeletesek nem voltak hajlandók leállítani a zavargások közvetítését.