Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az al-Kaida bojkottáltatná az algériai választásokat

MTI
2007.05.14. 09:52

Az e heti algériai parlamenti választások bojkottjára szólított föl egy hétfőn közzétett hangüzenetben az al-Kaida terrorhálózat észak-afrikai szervezetének vezetője. "Ha részt vesztek a választásokon, nagy bűnbe keveredtek ezekkel a hitetlenekkel együtt" - jelentette ki Abu Muszab Abdel-Vadúd az al-Dzsazíra katari arab hírtévében bejátszott felvételen. A terrorvezér komédiának nevezte a szavazást, és felhívásában úgy fogalmazott, elegendő a bojkott, az urnáktól való távolmaradás. Mindenkit biztosított arról, hogy az általa irányított szervezet, az Iszlám Magreb al-Kaidája - az Ima és Harc Szalafista Csoport (GSPC) utódszervezete - folytatja a szent háborút.

Algériában május 17-én rendezik a parlamenti választásokat. A megmérettetésen nem indulhatnak az iszlamista politikai erők képviselői, sőt a törvényesen működő pártok a terrorizmus elleni népszavazássá változtatnák a választást, miután április 11-én 33 halálos áldozattal járó kettős merényletet követtek el Algírban. Az akciót az Iszlám Magreb al-Kaidája vállalta.