Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Chirac elköszönt

MTI
2007.05.15. 20:58

Egységre és szolidaritásra szólította fel a franciákat kedd este elnöki búcsúbeszédében Jacques Chirac, a leköszönő köztársasági elnök, aki szerdán adja át az Élysée-palotát utódának, Nicolas Sarkozynek, államfői minőségében mondott utolsó tv-beszédében kijelentette: a végrehajtott feladat büszkeségével távozik 12 év után és bízik az ország jövőjében.

Ugynacsak kedden Dominique de Villepin francia miniszterelnök benyújtotta lemondását Jacques Chiracnak. Villepin 2005. május 31-án vette át a kormányfői tisztséget egy nappal azután, hogy Franciaország nemmel szavazott az európai alkotmányról szóló népszavazáson. Utódát várhatóan szerdán vagy csütörtökön nevezi ki az új elnök. Valószínűnek látszik, hogy az új miniszterelnök Francois Fillon, a Sarkozyhoz közelálló volt szociálisügyi miniszter lesz.