Valér
-1 °C
0 °C

Olmert: Izrael nem folytathatja az önmérséklet politikáját

MTI
2007.05.16. 20:54

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök utasította szerdán a hadsereget, hogy adjon kemény választ a Gázai övezetből indított, izraeli területeket sújtó palesztin rakétatámadásokra. "Izrael nem folytathatja az önmérséklet politikáját, amikor civilek válnak rakétatámadások céltábláivá" - áll a kormányfő közleményében. A hadsereg mellett a biztonsági szolgálatoknak is lesznek feladataik a rakétatámadásokért felelős személyek megbüntetésében.

Szerdán a dél-izraeli Szderót városra hullott egy palesztin rakéta, két ember sérülését okozva. A kormányon lévő radikális Hamász szervezet fegyveres szárnya jelentkezett a támadás elkövetőjeként. Az izraeli légierő már a kormányfői utasítás bejelentése előtt megtorló csapást mért a Hamász rafahi kiképzőtáborára. Három ember vesztette életét a légi csapásban.

Cipi Livni külügyminiszter is figyelmeztette szerdán a palesztinokat, hogy Izrael fokozott katonai csapásokkal torolhatja meg rakétatámadásaikat. "Mostanáig önmérsékletet tanúsítottunk, de már tűrhetetlenné vált a helyzet" - mondta újságíróknak, miután Olmerttel és Amír Perec védelmi miniszterrel konzultált a szükséges biztonsági intézkedésekről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!