Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüzet nyitottak a palesztin kormányfő testőreire

MTI
2007.05.17. 00:59

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak szerda éjszaka a Gázai övezetben Iszmáil Haníje palesztin kormányfő testőreire, közölte egy Hamászhoz közeli illetékes.

A névtelenségbe burkolózó kormányzati személy szerint a támadók hárman voltak, de nem találtak el senkit sem. Közölte azt is, hogy a lövéseket a miniszterelnök házának környékén adták le.

A támadást nem egészen négy órával azután hajtották végre, hogy a Hamász és a Fatah palesztin szervezetek vezetői újabb tűzszünetben egyeztek meg.

Szerdán a Gázai övezetben összesen 25 palesztin vesztette az életét, az este meghirdetett újabb tűzszünet utáni órákban lezajlott ellenségeskedésekben meghalt palesztinok száma ötre emelkedett, mert az egyik sebesült, aki a Hamász tagja volt később belehalt sebeibe.