Jolán
2 °C
4 °C

Lövöldözés volt egy palesztin menekülttábornál

MTI
2007.05.20. 08:22
Tűzpárbaj tört ki vasárnap kora reggel Libanon északi részén egy palesztin menekülttáborban palesztin szélsőségesek és libanoni katonák között. Libanoni biztonsági források szerint az összecsapásnak halálos áldozatai is vannak. Az al-Kaidával kapcsolatba hozható Fatah al-Iszlám palesztin szervezet fegyveresei szemtanúk elmondása szerint elfoglalták a libanoni katonák őrposztját a földközi-tengeri ország második legnépesebb városa, Tripoli közelében lévő Nahr el-Barid menekülttábor bejáratánál, megkaparintva a hadsereg néhány járművét.

A libanoni katonaságnál erre erősítést vezényeltek a 30 ezres táborhoz, s ekkor tört ki lövöldözés. Libanoni biztonsági illetékesek közlése szerint az összecsapásban legalább három libanoni katona életét vesztette. Az LBC libanoni televízió jelentése szerint három fegyveres is meghalt a tűzpárbajban. Egy palesztin forrás szerint a Fatah al-Iszlám fellegvárának számító táborban legalább tizenöt palesztin megsebesült a tábor körül vívott tűzpárbaj következtében. A biztonsági illetékesek szerint a Fatah al-Iszlám fegyveresei az észak-libanoni Kura körzetében is rátámadtak egy katonai járőrre, az összecsapásban négy katona meghalt.

A biztonsági erők magában Tripoliban is összecsaptak fegyveresekkel, amikor egy bankrablás gyanúsítottjait próbálták meg elfogni. A biztonsági erők több tagja megsebesült. A Fatah al-Iszlám, amelyet tavaly alakítottak meg a Szíria-párti Fatah Felkelés nevű szervezetből kivált fegyveresek, több közleményt jelentetett meg olyan honlapokon, amelyeket az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat is használ.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?