Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli őrizetben a palesztin oktatási miniszter

MTI
2007.05.24. 08:12

Izraeli katonák őrizetbe vették szerda éjjel a Hamász palesztin iszlamista szervezet több vezetőjét, köztük a palesztin kormány oktatási miniszterét. A Hamász tisztségviselői számoltak be Nászer as-Sáer miniszter és három parlamenti képviselő elfogatásáról.

A tárcavezetőt nábluszi otthonából vitték magukkal a katonák; s hírek szerint őrizetbe vették a ciszjordániai város polgármesterét és annak helyettesét is. Gázában eközben izraeli légicsapás célpontja volt egy autó, amelyben Hamász-tagok ültek. A támadás következtében ketten megsebesültek.

Izraeli légicsapás érte két Hamász-közeli pénzváltó irodáját is. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint a pénzváltók egyikének a kezén Iránból, Szíriából és Libanonból fegyverek beszerzésére és kiképzésre szánt havi több millió dollár folyt keresztül.