Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az ukrán főparancsnok szerint bevethető a hadsereg

MTI
2007.05.24. 18:59

Anatolij Hricenko ukrán védelmi miniszter nem zárja ki a hadsereg részvételét a politikai válság rendezésében, amennyiben erőszakos szembenállás alakulna ki. "Ha az események veszélyes fordulatot vesznek, az elnök, mint a hadsereg főparancsnoka, a törvény biztosította keretek között e cél elérése érdekében szükséges összes egységet mozgósíthatja" - hangsúlyozta a Viktor Juscsenko államfő hívének számító miniszter. Közölte, hogy egyelőre nincs teljes körű információval a most kialakult helyzetről. Mint mondta, jelenleg a "csapatok állandó körleteikben tartózkodnak".

Ukrajnában április 2-án robbant ki a Viktor Juscsenkót hatalomra segítő 2004. évi "narancsszínű forradalom" óta legsúlyosabb belpolitikai válság, amikor az államfő feloszlatta a politikai ellenfelét, Viktor Janukovics kormányfőt támogató törvényhozást és előre hozott parlamenti választásokat írt ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?