Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli légicsapás Haníje háza közelében

MTI
2007.05.25. 16:19

Légicsapást hajtott végre az izraeli hadsereg péntekre virradóra a palesztin miniszterelnök gázai lakóhelye közelében, közölte egy katonai szóvivő. "Határozottan nem Haníje háza volt a célpont" - jelentette ki a szóvivő. Haníje egyik politikai tanácsadója, Ahmed Juszef szerint a csapást a kormányfő elleni fenyegetésnek szánták. Helyi lakók arról számoltak be, hogy rakéta talált el egy lakókocsit, amit a Haníje házához vezető utcát őrző Hamász-fegyveresek használtak. Elmondásuk szerint egy ember megsebesült.

Egy izraeli katonai közlemény szerint a Hamász és az Iszlám Dzsihád fegyveresei elleni összehangolt, hét légi csapásból álló támadássorozat egyik eleme volt a Haníje háza közelében végrehajtott légi csapás. Az utóbbi héttel együtt 24 óra alatt 11 izraeli légicsapás történt a Gázai övezetben.