Árpád
-2 °C
4 °C

Amerikát fenyegeti egy al-Kaidához kötődő iraki csoport

MTI
2007.05.25. 20:01

A pótköltségvetés nem segít az amerikai kormánynak megnyerni a háborút, keményebb napok várnak az amerikai katonákra, fenyegetett egy iraki fegyveres csoport pénteken internetes közleményben. "Ne örvendezzetek azon, hogy pénzt különítettek el katonáitoknak, mert Isten segítségével ez nem fogja meggyógyítani a sebeiket, és nem fog semmit megváltoztatni" - utalt az Iraki Iszlám Állam nevet viselő, az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet vezetése alatt álló csoport a pénteken megszavazott százmilliárd dolláros amerikai hadi pótköltségvetésre.

George Bush amerikai elnök csütörtökön azt jósolta, hogy az amerikai katonák heves harcokra számíthatnak a közeljövőben. Az Iraki Iszlám Állam Bush kijelentését felidézve figyelmeztetett: eddigieknél nehezebb idők következnek az amerikai katonákra Irakban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?