Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Rakéta csapódott be Szderótban, izraeli válaszcsapás Gázában

MTI
2007.05.25. 20:58

Rakétát lőttek ki pénteken a dél-izraeli Szderótra a szomszédos Gázai övezetből, majd alig egy órával később az izraeli légierő három halálos áldozattal járó légicsapást hajtott végre Gáza városában.

A palesztin területről kilőtt rakéta egy ház udvarán csapódott be és megsebesített három embert, közölte az izraeli rendőrség. Az izraeli légitámadás egy Gáza déli részén közlekedő teherautót ért, amelyben a Hamász iszlamista szervezet tagjai utaztak. Palesztin biztonsági és kórházi források szerint hárman meghaltak, többen megsérültek a támadásban. Korábban pénteken öt rakéta csapódott be Izraelben, az izraeli légierő pedig több légicsapást intézett Hamász-célpontok ellen.

Eközben az Egyesült Államok felszólította mindkét felet, hogy kerüljék el civilek életének kioltását. "A legfontosabb, hogy a civileknek, akiknek semmi közük a konfliktushoz, ne essen bántódásuk" - mondta Gordon Johndroe fehér házi szóvivő. Ugyanakkor kijelentette, a Hamásznak véget kell vetnie rakétatámadásainak. "Amennyiben a Hamász folytatja a rakéták kilövését Izraelre, számítunk arra, hogy az izraeli hadsereg megpróbálja megállítani a lakosság életét veszélyeztető rakétatámadásokat" - tette hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!