Árpád
-2 °C
3 °C

Magyar katonákat tüntettek ki Libanonban

MTI
2007.05.26. 16:24

A nemzetközi erők kötelékében teljesített kiemelkedő szolgálat elismeréseként, magyar katonákat is kitüntetett Bejrútban a libanoni ENSZ-erők (UNIFIL) parancsnoka. Claudio Graziano vezérőrnagy - más nemzetek képviselői mellett - kitüntette az UNIFIL parancsnokságán szolgálatot teljesítő magyar katonatérképészeket, Szánki László mérnök alezredest, Lusták Péter mérnök őrnagyot, Vara Zoltán zászlóst és Mrsan József főtörzsőrmestert. Magyar katonák először részesültek az ENSZ-főtitkár nevében adományozott UNIFIL békefenntartó kitüntetésben.

Graziano vezérőrnagy beszédében méltatta az elismerésben részesültek áldozatos munkavégzését, magas szintű professzionalizmusát, a Libanonnal kapcsolatos ENSZ-határozat megvalósítása, valamint a libanoni kormány, a hadsereg és a lakosság érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?