Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Állítólag fontos beszédet mond Bush Prágában

MTI
2007.05.28. 13:28
Egész Európa számára fontos nemzetközi kérdésekkel foglalkozó beszédet mond a jövő kedden Prágában George Bush amerikai elnök, aki június 4-én és 5-én néhány órás látogatást tesz Prágában - állítja a cseh sajtó az amerikai diplomáciai körökből származó információkra hivatkozva. Bush jövő hétfőn este érkezik a cseh fővárosba, ahol kedden találkozik Václav Klaus cseh államfővel, Mirek Topolánek miniszterelnökkel, valamint Jirí Paroubek ellenzéki szociáldemokrata pártelnökkel. A megbeszélések középpontjában a várakozások szerint a Csehországba tervezett amerikai radarállomás kérdése lesz.

Bush ugyanakkor ellátogat az emberi jogokkal és a demokráciával foglalkozó nemzetközi konferenciára is, ahol több forrás szerint is beszédet mond. "Európa számára fontos kérdésekkel fog foglalkozni" - tudta meg a Právo című baloldali napilap. Hasonló értesülést szerzett a Lidové Noviny című konzervatív újság is. Prágából az amerikai államfő kedd délután Németországba repül, ahol részt vesz a gazdaságilag legfejlettebb nyolc ország (G8) és Oroszország csúcstalálkozóján.