Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Péntek hajnalig sztrájkolnak az ANSA olasz hírügynökség újságírói

MTI
2007.05.29. 09:09

Péntek hajnalig sztrájkolnak a legfőbb olasz nemzeti hírügynökség, az ANSA újságírói, mert az intézmény elnöke bejelentette: akár a 15 százalékos arányt is elérő létszámcsökkentést kell végrehajtani az átszervezés keretében.

A munkabeszüntetés hétfő délután kezdődött. Az újságírók a hírügynökség előfizetői szempontjából nagyon kritikus időpontban léptek sztrájkba, hiszen éppen ezekben a napokban születnek meg a vasárnap és hétfőn megrendezett olasz helyhatósági választások eredményei.

Az ANSA elnöke, Boris Biancheri a televízióban jelentette be a hétvégén a létszámleépítési tervet. Biancheri egyúttal a lapszerkesztők országos tanácsának elnöke. A tanács régóta vitában áll a szakszervezetekkel: nem tudnak megállapodni a szektorra érvényes kollektív szerződésről.