Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét embert vettek háborús bűnök miatt őrizetbe Szerbiában

MTI
2007.05.29. 16:36

A szerb rendőrség őrizetbe vett hét személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 1991 őszén, a horvát-szerb háború kezdetén háborús bűncselekményeket követtek el Horvátországban a nem szerb nemzetiségű polgári lakosság ellen, közölték kedden Belgrádban. A szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint az elfogott személyek szerb félkatonai egységek tagjai, illetve önkéntesek voltak.

A B92 belgrádi rádió értesülése szerint a hatóságok azt róják terhükre, hogy 1991 októberében a horvát-szerb határ térségében, Vukovár közelében fekvő Lovas faluban meggyilkoltak 22 személyt, számos polgári lakossal pedig kegyetlenkedtek. A rádiónak nyilatkozva a szlavóniai háborús bűnöket kutató Drago Held horvát újságíró úgy vélekedett, hogy az elfogott személyek a Beli Orlovi (Fehér Sasok) és a Dusan Silni félkatonai alakulatok tagjai lehettek. A szerb fegyveresek aknamezőn hajtottak keresztül félszáz horvát falusit, akik közül húszan odavesztek.