Erzsébet
1 °C
4 °C

Gépkocsi robbant Ciszjordániában

MTI
2007.05.31. 06:58

Ismeretlen eredetű robbanásban életét vesztette szerda este két palesztin a ciszjordániai Nábluszban, közölték a palesztin biztonsági szolgálatok. Egy gépkocsi felrobbanása oltotta ki a húszas éveikben járó fiatalok életét, további két ember megsebesült a detonáció következtében.

Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szervezet azt állította, a detonáció izraeli művelet eredménye volt, az izraeli katonaság szóvivője ugyanakkor úgy tájékoztatott, nem tud róla, hogy izraeli akció lett volna folyamatban Nábluszban a robbanás időpontjában.

Közben egy palesztin területről kilőtt rakéta becsapódása miatt izraeli rádió- és tévéjelentések szerint megszűnt az áramszolgáltatás a dél-izraeli Szderót város több negyedében. Az akcióért az Iszlám Dzsihád palesztin fegyveres szervezet vállalta a felelősséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?