Viola
-6 °C
-2 °C

Újabb áldozatokat követeltek a libanoni harcok

MTI
2007.05.31. 18:08

Lelőttek egy libanoni katonát csütörtökön a Nahr el-Bared libanoni palesztin menekülttábornál folyó összecsapásokban - közölte egy katonai szóvivő. A hadsereg tájékoztatása szerint a Fatah al-Iszlám szélsőséges szervezet az előző napon nyolc fegyverest veszített a harcokban, amikor a hadsereg válaszolt egy támadásra. Az iszlamista csoporttól nem érkezett megerősítés.

A legújabb adatok szerint 84 halálos áldozatot követelt eddig a konfliktus: 35 katona, 29 szélsőséges fegyveres és 20 civil vesztette életét. Ez a legsúlyosabb belső összetűzés Libanon területén az 1975 és 1990 között lezajlott polgárháború óta. A menekülttábor negyvenezer lakójából több mint 25 ezer elmenekült. A fegyveresek továbbra is lövik a hadsereg állásait, a hadsereg pedig válaszol a támadásokra. Palesztin vallási jogtudósok közvetítéssel próbálkoznak, kísérletük eddig nem vezetett eredményre.

A kormány megadásra szólította fel a Fatah al-Iszlámot, és azt akarja, hogy a csoport adja ki azokat a tagjait, akik felelősek 27 katona haláláért. A 27 katona még a konfliktus kezdetén, május 20-án vesztette életét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!