Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Habsburg Ottó nem volt kém

MTI
2007.06.01. 07:16

Radó Sándor memoárkötete, a Dóra jelenti sajátos utóéletet él azóta, hogy nevelt fia, Trom András megjelentette a világhírű földrajztudós és legendás mesterkém emlékiratának első cenzúrázatlan változatát. Radó Sándor Dóra fedőnévvel a második világháború idején Svájcban irányította a talán legeredményesebb szovjet katonai hírszerző csoportot. Az egyik informátor Manfred von Grimm osztrák báró volt, akiről a CIA egyik tanulmánykötetében - The Rote Kapelle - azt írja, hogy unokahúga, Margarethe Seidler közeli kapcsolatban állt Habsburg Ottóval, és az amerikai hírszerző hivatal feltételezése szerint bizonyos információk magától Habsburg Ottótól az ő révén jutottak el Grimmhez, majd Radóhoz.

Trom ennek járt utána, és a közelmúltban erről kérdezte a legilletékesebbet, Habsburg Ottót. A 95 éves Ottó főherceg cáfolta a CIA állítását. "Margarethe Seidler nevét sohasem hallottam, egyébként 1940 és 1944 között az Egyesült Államokban voltam" - idézi Trom a Páneurópai Unió elnökét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek