Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kínában 30 másodpercenként születik egy fogyatékos baba

MTI
2007.06.12. 11:18

Egy kínai kutatóintézet felmérése szerint Kínában minden harmincadik másodpercben születik egy fogyatékos baba, ami évente 1,2 millió sérült újszülöttet jelent, olvasható Chinanews hírportálon. Az Eastern Forum of Science and Technology adatai szerint a fogyatékos csecsemők körülbelül 20 százaléka születik Kínában, a veleszületett rendellenességgel világra jövő babák aránya az ázsiai országában 4 és 6 százalék közé tehető.

A veleszületett rendellenességek évente mintegy 800 millió jüan (20 milliárd forint) veszteséget okoznak a kínai gazdaságnak, ezen kívül a beteg gyerekek gyógykezelésére 15 milliárd jüant (372 milliárd forintot) költenek.

Szakértők egy veleszületett rendellenességeket gyógyító, sanghaji központ létrehozását szeretnék, amellyel a Jangce folyó deltájában és egész Kelet-Kínában segíthetne a fogyatékos gyermekek gyógyításában. Az új központ az orvosok képzésében is szerepet vállalna, amellyel elősegíthetik Kína más területein született sérült gyerekek kezelését, valamint az emberek hozzáállását a veleszületett betegségek megelőzéséhez és gyógyításához.