Donát
-4 °C
2 °C

Izrael átutalná a palesztinoknak az adóbevételeket

MTI
2007.06.18. 15:28

Izrael felújítja a palesztinoknak járó adóbevételek átutalását, ha az új palesztin kormány elismeri a zsidó állam jogát a létezésre, közölte Cipi Livni izraeli külügyminiszter hétfőn Luxembourgban. A zsidó állam diplomáciájának vezetője az EU-külügyminiszterek tanácskozására jött a Luxembourgba. Noha a találkozót már hetekkel ezelőtt megszervezték, tehát az nem az elmúlt napok palesztinai eseményei miatt jött létre, az időzítés mégis tökéletesre sikerült: így ugyanis az EU és Izrael azonnal egyeztethet a gázai eseményekről.

"Készek vagyunk együtt dolgozni azokkal, akik támogatják a két államon alapuló megoldást" - nyilatkozta Livni a tanácskozásra érkezésekor, ezzel arra utalva, hogy a palesztin és az izraeli államnak egymás mellett, békében kellene élnie. Mint hozzátette, Izrael együtt fog működni egy ilyen típusú kormánnyal, és természetesen átadja neki a visszatartott bevételeket.

Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Javier Solana hétfőn délelőtt bejelentette, hogy az Európai Unió felújítja a közvetlen pénzügyi támogatás folyósítását a Palesztin Autonóm Hatóságnak.