Benedek
-5 °C
5 °C

Elengedték túszaikat a pakisztáni

MTI
2007.06.23. 11:03

Kilenc embert, köztük hat nőt raboltak el, majd engedtek szabadon szombaton Iszlámábádban vallási szélsőséges pakisztáni diákok, akik "erkölcstelen cselekedetekkel" vádolták túszaikat.

A radikális iszlám papjairól és diákjairól ismert iszlámábádi Lál Maszdzsid (Vörös Mecset) medresze - vallási iskola - diákjai egy fővárosi épületből rabolták el túszaikat. A biztonsági őrök szerint a "tálib diákok" behatoltak a házba, és elhurcolták a "kínai lakókat". A túszok között hét kínai volt.

A diákok közleményükben arról tájékoztattak, hogy az elrabolt idegen nők prostitúcióval foglalkoztak egy masszázsszalonban, a túszejtéssel pedig jobb belátásra akarták bírni őket. Tudatták, hogy nem is rabolták el túszaikat, hanem csak elvitték, hogy "meggyőzzék őket". "Ez a diákok természetes reagálása a trágárságra és a szemérmetlenségre" - közölték.

Néhány órával később valamennyi túszt szabadon engedték. A Vörös Mecset papjainak és diákjainak radikalizmusa régóta fejtörést okoz a pakisztáni hatóságoknak, de a kormány eddig kerülte a kemény fellépést.