Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Tripoli és Párizs fegyvereladási szerződést írt alá

MTI
2007.08.02. 21:58

Líbia csütörtökön 168 millió eurós értékben fegyvervásárlási szerződést írt alá Franciaországgal Milan páncéltörő rakéták vásárlásáról, közölte egy tripoli illetékes. A szerződést a MDBDA konszern, a távirányítású fegyverzetek világelső szállítója, az EADS leányvállalata írta alá, közölte a nevének elhallgatását kérő líbiai illetékes. Tripoli egy másik szerződést is aláírt az EADS-szal TETRA rádiókommunikációs rendszer vásárlásáról 128 millió euró értékben, közölte az illetékes.

A Kadhafi Alapítványt vezető Szeif al-Iszlám, Moammer el-Kadhafi líbiai vezető fia szerdán a Le Monde című francia napilapnak nyilatkozva közölte, hogy a Franciaországgal megkötött fegyvervásárlási szerződésnek is fontos szerepe volt a bolgár ápolónők és orvos elengedésében.

Párizs és Tripoli július 25-én, egy nappal az ápolónők elengedése után, Nicolas Sarkozy francia elnök líbiai látogatásakor írt alá emlékeztetőt atomreaktor szállításáról, valamint katonai megállapodást. A második szerződés, amelynek a pontos tartalmát nem tették közzé, közös hadgyakorlatokra, Milan páncéltörő rakéták vásárlására és fegyvergyár líbiai építésére vonatkozik, mondta el a lapnak Szeil al-Iszlam.  • Vennék
  • Hírek