Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kevesebb civil áldozat Irakban

MTI
2007.10.01. 09:29

Ötven százalékkal kevesebb civil esett az iraki erőszak halálos áldozatául szeptemberben, mint augusztusban - jelentette be hétfőn az iraki kormány. Közleménye szerint szeptemberben volt a legkisebb a civil halálos áldozatok száma ebben az évben. Szeptember hónapban 884 polgári személyt öltek meg az arab ország területén politikai indítékú erőszakcselekményben; augusztusban még 1773-ra rúgott ez a szám. A civil sérültek száma szeptemberben 850 volt, augusztusban még csaknem a duplája, 1559.

Washington 30 ezer fős erősítést küldött idén Irakba, hogy a friss erők segítsenek leküzdeni az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki csoportját, a szunnita arab kormányellenes fegyvereseket és a radikális síita milíciákat. Az amerikai hadsereg is jelezte vasárnap, hogy alábbhagyott a politikai erőszak az arab országban, és ezt részint az említett csapaterősítéssel magyarázta, részint az amerikai taktika változásával, vagyis azzal, hogy az Irakban állomásozó amerikai csapatok jelentős részét kihelyezték a nagy támaszpontokról kisebb harcálláspontokra.