Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megsebesült a bagdadi lengyel nagykövet Irakban

MTI
2007.10.03. 11:24

Megsebesült Lengyelország bagdadi nagykövete, Edward Pietrzyk tábornok egy járókelő pedig meghalt szerdán, amikor pokolgép robbant egy lengyel diplomáciai konvoj mellett, közölték illetékesek. "Feltehetően akna robbant fel. A nagykövet megsérült, de saját lábán hagyta el a helyszínt" - mondta Robert Szaniawski lengyel külügyi szóvivő, hozzátéve, hogy a lengyel konvoj három gépkocsija megrongálódott. A lengyel külügyminisztérium honlapján található tájékoztatás szerint súlyos, a szintén a külügyi szóvivőt idéző amerikai hírügynökség szerint könnyebb sérülést szenvedett a diplomata.

Iraki rendőrségi forrás szerint egy járókelő meghalt és öten megsebesültek a merényletben. A forrás nem tudott arról, hogy a nagykövet is a sérültek között van, csak annyit, hogy a sérültek közül hárman a követségről valók. A merénylet az iraki főváros egyik belvárosi kerületében történt, összesen három pokolgép robbant fel három autó mellett, mondta.

Lengyelország 2003-ban támogatta az Irak ellen amerikai vezetés alatt indult megszállást, és a többnemzetiségű erők egyik, Badgadtól délre található bázisa lengyel parancsnokság alatt áll. A bázison kilencszáz lengyel katona szolgál, az iraki biztonsági erők kiképzésében vesznek részt.