Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Megsebesült a bagdadi lengyel nagykövet Irakban

MTI
2007.10.03. 11:24

Megsebesült Lengyelország bagdadi nagykövete, Edward Pietrzyk tábornok egy járókelő pedig meghalt szerdán, amikor pokolgép robbant egy lengyel diplomáciai konvoj mellett, közölték illetékesek. "Feltehetően akna robbant fel. A nagykövet megsérült, de saját lábán hagyta el a helyszínt" - mondta Robert Szaniawski lengyel külügyi szóvivő, hozzátéve, hogy a lengyel konvoj három gépkocsija megrongálódott. A lengyel külügyminisztérium honlapján található tájékoztatás szerint súlyos, a szintén a külügyi szóvivőt idéző amerikai hírügynökség szerint könnyebb sérülést szenvedett a diplomata.

Iraki rendőrségi forrás szerint egy járókelő meghalt és öten megsebesültek a merényletben. A forrás nem tudott arról, hogy a nagykövet is a sérültek között van, csak annyit, hogy a sérültek közül hárman a követségről valók. A merénylet az iraki főváros egyik belvárosi kerületében történt, összesen három pokolgép robbant fel három autó mellett, mondta.

Lengyelország 2003-ban támogatta az Irak ellen amerikai vezetés alatt indult megszállást, és a többnemzetiségű erők egyik, Badgadtól délre található bázisa lengyel parancsnokság alatt áll. A bázison kilencszáz lengyel katona szolgál, az iraki biztonsági erők kiképzésében vesznek részt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!