Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lengyelország nem vonja ki csapatait Irakból

MTI
2007.10.03. 13:51

Lengyelország nem vonja ki Irakból 1000 fős katonai kontingensét amiatt, hogy egy merényletben szerdán megsebesült bagdadi nagykövete, jelentette ki Varsóban Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányfő. "A dezertálás mindig a legrosszabb megoldás. A helyzet nagyon összetett, de a lengyel részvétel az iraki békefenntartásban már évek óta zajlik, a katonák kivonása a lehető legnagyobb hiba lenne" - mondta a lengyel miniszterelnök. "Függetlenül attól, hogy vannak-e ott lengyel katonák vagy sem, fenntartanánk diplomáciai kapcsolatokat Irakkal, és egy ilyen merénylet akkor is lehetséges volna" - tette hozzá.

Kaczynski és a kormányzó lengyel konzervatívok, akik az október 21-i előre hozott választások előtt állnak, támogatják a lengyel katonák idén év végén lejáró iraki küldetésének meghosszabbítását, annak ellenére, hogy a lengyelek többsége szerint a katonáknak inkább haza kellene térniük. Egyes ellenzéki pártok az iraki küldetés befejezésére szólítanak fel, és a lengyel nagykövet elleni bagdadi merénylet téma lehet a választási kampány során.