Ödön
1 °C
11 °C

Újabb letartóztatások Mianmarban

MTI
2007.10.04. 08:25

Ismét több tucat embert hurcoltak el otthonából a mianmari biztonsági erők csütörtökre virradó éjszaka Rangunban a kormányellenes tömegtüntetések múlt heti leverése után - közölték helyi lakosok. Az előző éjszakákhoz hasonlóan a biztonsági erők a kijárási tilalom alatt fésülték át a volt főváros egyes negyedeit, mindenekelőtt a Svegadon pagoda környékét, ahonnan a katonai kormányzat legutóbbi intézkedései elleni tiltakozó felvonulások indultak, élükön buddhista szerzetesekkel - tették hozzá a nevük elhallgatását kérő források.

A biztonsági erőknek nyilvánvalóan megvan a gyanúsítottak listája, feltehetően a szeptember 24-i és 25-i tüntetéseken készített fényképek és videofelvételek alapján, és módszeresen hajtják végre a célzott letartóztatásokat Rangunban, a délkelet-ázsiai ország legnagyobb városában. "Számos embert hurcoltak el kihallgatásra az éjszaka folyamán, de lehetetlen megmondani, hogy pontosan hányat" - nyilatkozott az egyik helybeli. Ellenzéki csoportok szerint 6000 embert fogtak el a tüntetések leverése után, a halottak száma elérheti a kétszázat. A junta tíz halálos áldozatot ismer el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?