Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szlovák házelnök bírálja Szilit

MTI
2007.10.05. 16:18

Pavol Paska szlovák házelnök pénteken érthetetlennek és szerencsétlennek nevezte Szili Katalin magatartását, amiért a magyar Országgyűlés házelnöke - a Benes-dekrétumokat megerősítő szlovák parlamenti határozat miatt, tiltakozása jeléül - távolmaradt egy csütörtökön lezajlott kassai és eperjesi eseménytől, szombaton viszont magánlátogatást tesz a Szlovákia fővárosához tartozó, magyarok által nagy számban lakott Pozsonypüspökin.

Szili Katalin egy régebbi keltezésű meghívásnak eleget téve, öttagú parlamenti delegáció kíséretében részt vesz a Csemadok pozsonypüspöki alapszervezetének "Hazahív a harangszó" elnevezésű emléknapján, melynek részvevői az egykor kényszerűen Magyarországra kitelepítettekkel együtt emlékeznek meg a kitoloncolás kezdetének hatvanadik évfordulójáról.