Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szili nem mond beszédet Szlovákiában

Független Hírügynökség
2007.10.06. 14:01

Eredeti elképzelésével ellentétben nem mond beszédet szombati nem hivatalos szlovákiai magánlátogatásán Szili Katalin. Ezt Kerényi György, a házelnök kabinetfőnöke erősítette meg a pozsonyi Új Szó szombati számának adott interjújában."Eredetileg úgy terveztük, hogy a mai rendezvényen az elnök asszony beszédet is mond, de azért, hogy ne lehessen akárcsak a beszéd egyetlen mondatát is provokatív célokra felhasználni, úgy döntött, ettől eltekint" - mondta Kerényi György a szlovákiai magyar napilapnak.

Az Országgyűlés elnöke a Pozsonyhoz tartozó, részben magyarlakta Pozsonypüspökiben a második világháború után kitelepítettek találkozóján vesz részt. Kerényi György, a házelnök kabinetfőnöke nem tartja provokációnak a látogatást. A szlovák parlament elnöke ugyanakkor pénteken szóvivője útján azt nyilatkozta, hogy nem tartja szerencsésnek magyar kolléganője szombati szlovákiai látogatását, és nem érti, Szili Katalin miért mondta le a részvételt azon a csütörtöki eperjesi ökumenikus koncerten, amely felett ketten vállaltak védnökséget. Kerényi az Új Szónak hangsúlyozta, az elnök asszony nem mondta le a részvételt, hiszen hivatalát a kabinetfőnöke, vagyis ő maga képviselte.