Judit
2 °C
7 °C

Az al-Kaida műveleti harcosaira csaptak le

MTI
2007.10.08. 08:12

Megölték az egyik leginkább körözött afganisztáni üzbég hadúr tizenhat katonáját légi csapásokban Afganisztán keleti részében, közölte egy illetékes hétfőn. Az amerikai erők vasárnap légi csapást hajtottak végre Tahír Juldasnak, az Üzbegisztáni Iszlám Mozgalom, az al-Kaida műveleti parancsnokának a harcosai ellen, közölte Nabi Dzsán Mullahhail, Paktika tartomány rendőrfőnöke. Az amerikai haderő a múlt hónapban tette közzé a leginkább keresett iszlamista harcosok listáját, amelyen Táhir Juldas a leginkább keresett öt között szerepel, akiknek a fejére 200 ezer dollár vérdíjat tűztek ki.

Mullahhail hozzátette, hogy egy ellenséges harcost, egy üzbéget elfogtak a Paktika tartománybeli Szorobi térségében. Mint mondta, az üzbegisztáni és csecsenföldi fegyveresek Juldas parancsnoksága alatt harcolnak. A közeli Paktia tartományban az amerikai vezetésű szövetséges erők és afgán kormánykatonák négy feltételezett lázadót fogtak Gardéz térségében, közölte a koalíció.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?