Vilhelmina
12 °C
28 °C

Lezuhant egy Musarrafot kísérő helikopter

MTI
2007.10.08. 10:32

Lezuhant a Pervez Musarraf pakisztáni államfőt kísérő három helikopter egyike hétfőn az ázsiai ország kasmíri területén, négy katona meghalt, közölték tisztviselők. Musarraf már megérkezett, amikor a baleset történt, mondta Vahid Arsad, a hadsereg szóvivője a Dawn News tévéállomásnak. Hozzátette, nem támadás történt, hanem műszaki hiba okozta a balesetet. Az államfő egy másik helikopteren utazott, neki nem esett baja.

Musarraf a 2005. október 5-i földrengés második évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre utazott Muzaffarábádba, ami Pakisztán himalájai térségének egyik legjelentősebb települése. A természeti katasztrófában csaknem 80 ezer ember vesztette életét.

Abbasz Gardezi, egy helyi újságíró elmondta, látta, amint egy katonai helikopter húsz kilométerre Muzaffarábádtól lezuhant. A légi jármű becsapódott, hatalmas robbanás volt, a gép pedig teljesen kiégett. A helyszínre helybeliek siettek, akik segítettek a fedélzeten tartózkodók kimentésében. Négy katona meghalt, hármat sikerült élve kihozni a roncsból. Egy névtelenségét megőrizni kívánó magas rangú kormánytisztviselő elmondta, hogy a sérültek között van az államfő szóvivője, Rasid Kuresi is.