Árpád
-2 °C
3 °C

Lezuhant egy Musarrafot kísérő helikopter

MTI
2007.10.08. 10:32

Lezuhant a Pervez Musarraf pakisztáni államfőt kísérő három helikopter egyike hétfőn az ázsiai ország kasmíri területén, négy katona meghalt, közölték tisztviselők. Musarraf már megérkezett, amikor a baleset történt, mondta Vahid Arsad, a hadsereg szóvivője a Dawn News tévéállomásnak. Hozzátette, nem támadás történt, hanem műszaki hiba okozta a balesetet. Az államfő egy másik helikopteren utazott, neki nem esett baja.

Musarraf a 2005. október 5-i földrengés második évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre utazott Muzaffarábádba, ami Pakisztán himalájai térségének egyik legjelentősebb települése. A természeti katasztrófában csaknem 80 ezer ember vesztette életét.

Abbasz Gardezi, egy helyi újságíró elmondta, látta, amint egy katonai helikopter húsz kilométerre Muzaffarábádtól lezuhant. A légi jármű becsapódott, hatalmas robbanás volt, a gép pedig teljesen kiégett. A helyszínre helybeliek siettek, akik segítettek a fedélzeten tartózkodók kimentésében. Négy katona meghalt, hármat sikerült élve kihozni a roncsból. Egy névtelenségét megőrizni kívánó magas rangú kormánytisztviselő elmondta, hogy a sérültek között van az államfő szóvivője, Rasid Kuresi is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?