Orosz ügyészség: a Politkovszkaja-ügyet felderítették

MTI
2007.10.08. 12:35

Felderítették az Anna Politkovszkaja, a Novaja Gazeta tényfeltáró újságírónője ellen egy évvel ezelőtt elkövetett gyilkosságot, tudják, kinek volt része az ügyben, ki volt a gyilkos, és vannak elképzelések a megrendelőről is, jelentette ki Petrosz Garibján, az orosz ügyészség illetékes nyomozója. A Novaja Gazetában hétfőn megjelent interjúban Garibján elmondta, a bérgyilkosság ügyét felderítették, de más kérdés, hogy a megrendelőtől a végrehajtóig az egész láncolatot fel kell tárni, és elő kell készíteni a bíróság számára a cáfolhatatlan bizonyítékokat.

Az ügyben eddig 11 emberrel ismertették az ellenük felhozott vádakat, s az illetők közül 10 őrizetben van, de a lista ezzel még nem ért véget. "A tulajdonképpeni gyilkos előtt még nem ismertettük a vádakat, de tudjuk, ki az" - mondta. Arra a kérdésre, hogy a gyanúsítottak a gyilkosság közvetlen szervezői és végrehajtói-e, Garibján így válaszolt: "A végrehajtók tekintetében a válasz igen, s ha a szervezőkön azokat értik, akik koordinálták a végrehajtók tevékenységét, és összehangolták a láncolat egyes elemeit, akkor a válasz szintén igen."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla