Olivér
5 °C
8 °C

Szlovák neonácik is randalíroztak Újvidéken

MTI
2007.10.08. 13:56

Tizenegy szlovák is volt azok között a neonácik között, akiket vasárnap Újvidéken vettek őrizetbe, mert rátámadtak egy antifasiszta tüntetés résztvevőire. A különböző politikai pártok, civil szervezetek összefogásából született, csaknem 5000 fős tömeg a fasizmus áldozatainak a Duna partján lévő emlékművéhez tartott, amikor az útjába eső egyik épület udvarán gyülekező neonácik megpróbáltak rárontani. Az összecsapásra számító, kivezényelt rendőri erők útjukat állták, de a kődobálást, amelyben a felvonulók közül is többen részt vettek, nem tudták megakadályozni.

A rendőrök és csendőrök végül ötvenkilenc embert vettek őrizetbe, közülük három a felvonulók közé tartozott. Egy részük már hétfőn a szabálysértési bíró elé állt, a tizenegy lefogott szlovákot pedig - a Radio021 újvidéki rádióállomás jelentése szerint - kiutasították az országból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?