Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Két nőt lelőttek Bagdadban egy magáncég emberei

MTI
2007.10.09. 22:22
Két nőt megöltek kedden Bagdadban egy dubaji központú magán őrző-védő cég emberei - közölték szemtanúk és a rendőrség. Az incidens kora délután történt a Karrada negyedben. A fegyveresek egy kereszteződésben tüzet nyitottak egy gépkocsira, amely az általuk védett konvojhoz közeledett, majd nagy sebességgel elhajtottak. A közeledő autóban ült a két nő.

Az iraki belügyminisztérium kedd éjjeli közlése szerint egy dubaji központú magánvállalkozás, bizonyos Unity Resources Group emberei lövöldöztek. Szemtanúk szerint azok, akik a lövéseket leadták, olyan páncélozott terepjárókon utaztak, amelyek gyakoriak az efféle cégeknél (és az iraki belügyminisztériumnál).

A halálos lövöldözés mindössze egy nappal azután történt, hogy egy jelentés megállapította a Blackwater USA cég felelősségét 17 ártatlan iraki civil agyonlövésében, és az iraki kormány áldozatonként 8 millió dollár kártérítésre kötelezte a vállalkozást. Irakban sok privát őrző-védő cég működik, köztük olyanok is, amelyek nem jegyeztették be magukat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!