Jolán
2 °C
4 °C

Elvesztette a tévévitát a lengyel kormányfő

MTI
2007.10.13. 00:52
Elvesztette Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök a fő politikai vetélytársával az előre hozott parlamenti választások kampányának részeként pénteken folytatott tévévitát az első értékelések szerint.

A konzervatív Jog és Igazságosság párthoz tartozó Kaczynski Donald Tuskkal, a jobbközép, liberális Polgári Platform vezetőjével ütköztette nézeteit számos kérdésben.

Bár előzetesen a kemény korrupcióellenes harcot hirdető Kaczynski esélyei tűntek jobbnak, a miniszterelnök idegesnek mutatkozott a vitában és a javuló gazdasági eredmények dacára nem tudta meggyőzően bemutatni kormánya eredményeit. Tusk liberális elveit népszerűsítette és számon kérte a kormányfőn annak megvalósítatlan ígéreteit és harcias külpolitikáját.

Marek Migalski jobboldali kommentátor Tuskot nevezte a vita győztesének. A gazeta.pl című internetes honlap villámfelmérést készített 13 ezer olvasója körében, akiknek 90 százaléka Tuskot tartotta győztesnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?