Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Cheney és Obama távoli unokatestvérek

MTI
2007.10.17. 11:10

A republikánus Dick Cheney amerikai alelnök és az elnökjelöltségre pályázó Barack Obama fekete bőrű demokrata párti szenátor unokatestvérek. Egész pontosan nyolcadik fokú unokatestvérek. Ezt Lynne Cheney, az alelnök felesége fedezte fel 43 évi házasság után, miközben családfakutatást végzett most megjelent Blue Sky, No Fences című önéletrajzi kötetéhez, amelyben a Wyoming államban töltött ifjúkoráról írt. Lynne Cheney egyébként az önéletrajzi kötetben nem tett említést a férje és az Illinois állambeli demokrata szenátort összekötő rokoni kapcsolatról.

A szögesen ellentétes nézeteket valló politikusok közös őse Mareen Duvall, egy francia hugenotta család sarja, aki a 17. században érkezett az Újvilágba, és feleségül vette az Angliából 1660 körül kivándorolt Richard Cheney unokáját. "Elképesztő amerikai történet ez, ... hogy ennyire különböző életpályákat köt össze egy közös ős" - mondta az alelnök hitvese a könyvbemutató alkalmából az MSNBC tévécsatornának adott interjúban.

Obama, aki az első fekete bőrű amerikai elnök akar lenni, szóvivője útján csak annyit jegyzett meg az alelnökfeleség genealógiai munkásságával kapcsolatban, hogy "minden családban van fekete bárány."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!