Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Civilek haltak meg egy Kabul melletti bombázásban

MTI
2007.10.24. 07:41

Egy afgán család tizenegy tagja halt meg a NATO erői által végrehajtott légitámadásban Kabul közelében, közölte kedden a regionális tanács vezetője. Hadzsi Dzsanan elmondta, hogy a hétfői incidensben, amely a fővárostól 30 kilométerre nyugatra fekvő Dzsalrezben történt, tizenegyen - közöttük nők és gyermekek - haltak meg. A támadást a család egyik férfitagja élte túl, kórházban ápolják, tizenegy szomszéd szintén megsebesült.

A NATO azt közölte, hogy Vardak tartományban, Kabultól délnyugatra lázadó fegyveresek ellen hajtottak végre légitámadást, és az elsődleges információk szerint nem voltak polgári áldozatok. A közlemény szerint csaknem 50 lázadó próbált meg rajtaütést végrehajtani, és az ő állásaikat bombázta egy harci repülő. Charles Antony őrnagy közölte, vizsgálatot indítottak annak felderítésére, hogy a támadásnak voltak-e civil áldozatai. A NATO szerint az összecsapásban húsz ellenséges fegyveres életét vesztette.