Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kuba szerint Bush belügyeikbe avatkozott

MTI
2007.10.25. 06:44

Kuba a belügyeibe való súlyos beavatkozással vádolta meg George Busht szerdán, válaszul az amerikai elnök beszédére. Bush a washingtoni külügyminisztériumban elmondott szerdai beszédében nemzetközi erőfeszítéseket sürgetett a szigeten egyre inkább erőre kapó demokratikus mozgalom támogatására.

Kuba azzal vádolta meg Busht, hogy a stabilitás rovására a szabadságot pártolva erőszakos lázadást szít. Felipe Pérez Roque kubai külügyminiszter szerint az amerikai elnök beszéde azt mutatja, hogy "milyen szintű Bush frusztrációja, kétségbeesése és személyes gyűlölete Kuba ellen", majd leszögezte: "Soha nem fognak bennünket térdre kényszeríteni. Kubaiak ezrei ragadnának fegyvert egy amerikai invázió ellen."

"Felháborodottan, de derűsen reagálunk. Nem fenyegetünk, készülődünk. Nincs olyan emberi vagy természeti erő, amely diadalmaskodna a kubaiak igazság-, szabadság- és függetlenségvágya felett" - mondta Pérez Roque, és úgy vélekedett: az amerikai elnöknek,akit "zsarnoknak" nevezett, nincsen erkölcsi alapja Kubában változásokat követelni az iraki vérfürdő után.

A külügyminiszter úgy vélekedett: a kubaiak támogatják a havannai kormányt, ezért Bush elképzelése egy belső felkelésről pusztán "fantázia", "politikailag lehetetlen".