Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leváltották a Bhutto ügyében indult nyomozás vezetőjét

MTI
2007.10.25. 10:19

Új vezetőt neveztek ki Pakisztánban a Benazir Bhutto volt miniszterelnök elleni múlt heti merénylet ügyében indult nyomozás élére, miután Bhutto elfogultság címén ellenvetést fogalmazott meg a vizsgálat előző vezetője ellen - jelentették be csütörtökön.

A nyolcévi száműzetés után hazatért politikusnő szerint a nyomozás vezetésével eredetileg megbízott nyomozó jelen volt, amikor 1999-ben korrupciós vádak alapján őrizetbe vett férjét megkínozták a vizsgálati fogságban. A legkevesebb 136 - egyes források szerint 139 - ember életét kioltó múlt heti merénylet célpontja minden jel szerint Bhutto volt, a robbantást a hazatérését ünneplő menetben hajtották végre.

Bhutto szerint iszlamista szélsőségesek követhették el a támadást, de a kormányhoz tartozó és titkosszolgálati elemeket is bűnrészességgel vádol. Bhutto és pártja ezért a nyomozás élén álló személy leváltásán túl nemzetközi vizsgálatot is szorgalmaz az ügyben.