Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húszfős csoportot küldhetünk Afganisztánba

MTI
2007.10.25. 12:55

Magyarország kész arra, hogy a jövő évtől részt vállaljon a dél-afganisztáni megfigyelő-összekötő-kiképző feladatokat végző NATO-egységek munkájában, és erről egyeztetéseket kezdett a holland kormánnyal - jelentette be Szekeres Imre honvédelmi miniszter a NATO-tagországok védelmi minisztereinek informális hollandiai találkozóján.

Mint az MTI-nek csütörtökön elmondta, összesen húszfős csoportról van szó, amely az Uruzgán tartományban a NATO-műveletet irányító holland erők tevékenységét segíti majd. Később dől el, hogy pontosan milyen tudású, milyen fegyvernemű egységre van szükség.

Szekeres hangoztatta: a misszió csakis a megfelelő kiképzés, felszerelés és logisztikai utánpótlás biztosítása után kezdődhet. Mind a magyar, mind a holland fél részéről szükség van anyagi erőfeszítésekre is. A vállalásban a kormány élvezi mind az öt parlamenti párt támogatását. A miniszter november 5-én tájékoztatja a témáról a teljes Országgyűlést.