Árpád
-2 °C
3 °C

Izrael megkövette Törökországot

MTI
2007.10.28. 17:00

Bocsánatot kért Törökországtól Ehud Olmert izraeli kormányfő azt követően, hogy Ankara tiltakozott légterének szeptemberi megsértése miatt, amikor izraeli harci gépek csapást mértek egy szíriai célpontra - közölte vasárnap egy izraeli tisztségviselő.

A tájékoztató idézte Olmertnek a kormány heti zárt ülésen mondott szavait, amelyek úgy hangoztak, hogy ha az izraeli gépek valóban beléptek a török légtérbe, azzal nem akarták aláásni, vagy megkérdőjelezni Törökország szuverenitását, amit Izrael tiszteletben tart.

Izrael eddig nem szolgált részletekkel a szeptember 6-i légicsapásról, amelynek célpontja egyes elemzők szerint egy készülő atomreaktor volt. Szíria cáfolta, hogy lenne ilyen létesítménye, és azt közölte, hogy egy használaton kívüli kaszárnyát érte a támadás.

Az a tény, hogy Törökországban rábukkantak azokra az üzemanyagtartályokra, amelyeket a visszatérő izraeli harci gépek hagytak hátra, láthatóan feszültté tette Izrael viszonyát Törökországgal, egyetlen térségbeli muzulmán szövetségesével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?