Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az argentin first lady bejelentette elnökválasztási győzelmét

MTI
2007.10.29. 06:41

Bejelentette saját elnökválasztási győzelmét Cristina Fernandez de Kirchner, a távozó argentin államfő felesége. A dél-amerikai országban vasárnap tartottak elnökválasztást, Cristina Fernandez de Kirchner a főváros, Buenos Aires egyik szállodájában összegyűlt hívei előtt jelentette be, hogy nagyarányú győzelmet aratott.

Az urnáktól távozó választópolgárok kikérdezésén alapuló exit-poll felmérések azt vetítették előre, hogy a jelenleg szenátori tisztséget betöltő first lady a szavazatok 42-46 százalékát megszerezve első fordulós győzelmet aratott. A szavazatok 15 százalékának feldolgozása után az első hivatalos részeredmények ezt alá is támasztották.

A balközép irányultságú Cristina Fernandez de Kirchner lehet Argentína első elnöknője és decemberben válthatja az államfői tisztségben férjét, a peronista Nestor Kirchnert.