Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Enyhítette a madridi merénylő ítéletét egy olasz bíróság

MTI
2007.10.29. 19:18

Egy olasz fellebbviteli bíróság két évvel csökkentette a 2004. március 11-i, madridi robbantásos merényletek egyik fő gyanúsítottjának első fokon kiszabott büntetését. Egy milánói bíróság tíz évi szabadságvesztést szabott ki Rabej Oszman Szaid Ahmed egyiptomi állampolgárságú vádlottra, a másodfokon eljáró bíróság nyolc évre mérsékelte ezt a büntetési tételt.

Spanyol nyomozók szerint Ahmed volt a 191 ember életét kioltó, több mint 1800 személy sérülését okozó madridi vasúti merényletek egyik fő szervezője. A férfit olasz területen fogták el 2004. júniusában.

Egy lehallgatott, magnón rögzített telefonbeszélgetés volt a fő bizonyíték büntetőperében. Ezen állítólag a vádlott hangja (is) hallható, amint azt mondja, hogy az ő ötlete volt a madridi pályaudvarokra begördülő vonatszerelvényeken végrehajtott robbantások sorozata. A vádlott mindvégig tagadta a tárgyalásokon, hogy az ő hangja lenne hallható a szóban forgó felvételen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?