Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Demokrata párti riválisai Hillary Clintont támadják

MTI
2007.10.31. 07:09

Demokrata párti vetélytársai bírálatainak céltáblájává vált a párt elnökjelöltségére legesélyesebbnek tartott Hillary Clinton amerikai szenátor a jelöltségre pályázó politikusok tévévitájában.

Az Egyesült Államokban helyi idő szerint kedden sugárzott tévévitában a vetélytársak - az afro-amerikai Barack Obama szenátor és John Edwards volt szenátor - éles hangvételben kérdőjelezték meg Hillary Clinton őszinteségét, következetességét és ítélőképességét. Felrótták neki, hogy megmásította az iraki háborúval és a terroristagyanús személyek kínzásával kapcsolatos nézeteit, ha politikai érdekei úgy kívánták, s azzal vádolták, hogy Irán esetében "kardcsörtető" politikát folytat.

A két férfi között álló Hillary Clinton - Bill Clinton volt amerikai elnök felesége - lerázta magáról a bírálatokat és minden kérdésben védelmébe vette álláspontját. Ez volt a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó politikusok nyolcadik tévévitája, amely két hónappal az - elnökjelölt személyének kiválasztását célzó - előválasztások előtt került sor.