Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Demokrata párti riválisai Hillary Clintont támadják

MTI
2007.10.31. 07:09

Demokrata párti vetélytársai bírálatainak céltáblájává vált a párt elnökjelöltségére legesélyesebbnek tartott Hillary Clinton amerikai szenátor a jelöltségre pályázó politikusok tévévitájában.

Az Egyesült Államokban helyi idő szerint kedden sugárzott tévévitában a vetélytársak - az afro-amerikai Barack Obama szenátor és John Edwards volt szenátor - éles hangvételben kérdőjelezték meg Hillary Clinton őszinteségét, következetességét és ítélőképességét. Felrótták neki, hogy megmásította az iraki háborúval és a terroristagyanús személyek kínzásával kapcsolatos nézeteit, ha politikai érdekei úgy kívánták, s azzal vádolták, hogy Irán esetében "kardcsörtető" politikát folytat.

A két férfi között álló Hillary Clinton - Bill Clinton volt amerikai elnök felesége - lerázta magáról a bírálatokat és minden kérdésben védelmébe vette álláspontját. Ez volt a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó politikusok nyolcadik tévévitája, amely két hónappal az - elnökjelölt személyének kiválasztását célzó - előválasztások előtt került sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?