Oszkár
20 °C
29 °C

A szerb államügyész szerint Mladics Szerbiában van

Független Hírügynökség
2007.12.25. 19:47

Ratko Mladics Szerbiában tartózkodik, Radovan Karadzsics pedig valahol a régióban. Ezt Vladimir Vukcsevics a háborús bűnök szerbiai ügyésze jelentette ki. Vukcsevics szerint sikerült Mladics szélesebb mozgáskörzetét bemérni, aminek alapján megállapítható, hogy a háborús bűnökkel vádolt boszniai szerb tábornok Szerbiában tartózkodik. Szerinte most szűkebb tartózkodási helyének behatárolása következik, ami után letartóztatják és Hágába szállítják.

Az ügyész e kijelentését részben saját becslésére, részben pedig az eddigi terepi értesülésekre alapozza. Az ügyész szerint Radovan Karadzsics a másik legkeresettebb hágai vádlott ugyan nincs Szerbiában, de valahol a régióban tartózkodik.

Vladimir Vukcsevics a koordinátora annak a szerb kormány által alapított testületnek, amely a hágai szökevények felkutatásával és a Hágával való kapcsolattartással foglalkozik.

Cáfolta az ügyész állításait Dragan Sutanovac szerb védelmi miniszter. Szerinte nincsenek olyan újabb értesülések, amelyek szerint Mladics Szerbiában lenne, amennyiben azonban mégis így van, a szerb hadsereg teljesíteni fogja a feladatát