Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Utcai harc lett a szélsőjobb elleni tüntetésből Madridban

MTI
2008.03.01. 07:41

Súlyos összecsapások törtek ki pénteken Madrid központjában baloldali fiatalok és rendőrök között, hét tűntetőt előállítottak - jelentette a spanyol rádió. A randalírozók üvegpalackokkal, kövekkel dobálták a rendőröket, akik gumilövedékekkel és könnygázzal válaszoltak. A tomboló fiatalok kukákat, utcai bútorokat, telefonkabinokat gyújtottak fel, és gépkocsikat rongáltak meg. A zavargások csak estére csendesedtek el.

A több száz baloldali fiatal, akik magukat antifasisztának mondták, a Nemzet és Forradalom, illetve a Combat Espana nevű szélsőjobboldali csoportok nagygyűlését akarták megzavarni. Az utóbbi két csoport a március 9-i parlamenti választások alkalmából tartott nagygyűlést a spanyol fővárosban. Az utcai összecsapások akkor robbantak ki, amikor a rendőrség megpróbálta visszaszorítani a baloldali tüntetőket.