Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bagdadba érkezett az iráni elnök

MTI
2008.03.02. 09:41

Kétnapos látogatásra Bagdadba érkezett vasárnap reggel Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök. Ahmadinezsád személyében első ízben jár iráni államfő a szomszédos Irakban a két ország újkori történetében. Vendéglátói, Dzsalal Talabáni iraki elnök és Núri al-Máliki kormányfő már jártak Teheránban hivatalos látogatáson.

Az iráni elnök látogatását szigorú biztonsági intézkedések előzték meg, különös tekintettel a bagdadi repülőtértől a fővárosba vezető úton, amely egy időben a legveszélyesebbek közé tartozott Irakban. Az országot megszálló amerikai hadsereg ugyanakkor közölte: nem vesznek részt az iráni államfői látogatás biztosításában.

Ahmadinezsád még megérkezése előtt az IRNA hivatalos iráni hírügynökségnek adott nyilatkozatban, az amerikai vádakra válaszolva hangsúlyozta: Teherán nem kíván beavatkozni Irak belügyeibe, valamennyi iraki csoportot barátjának tekinti. "Nem nevetséges-e, hogy azok, akik 160 ezer katonát vezényeltek Irakba, minket vádolnak beavatkozással?" - tette fel a kérdést az iráni elnök.