Jolán
2 °C
4 °C

Rasszista támadás a berlini U-Bahnon

MTI
2008.03.02. 21:16
Szélsőséges, a hatóságok gyanúja szerint faji indíttatású, idegenellenes merénylet történt vasárnap egy berlini földalatti állomáson. A rendőrség vasárnap késő délutáni közlése szerint egy fiatal nő a közeledő földalatti szerelvény elé lökött egy 19 éves - minden valószínűség szerint Németországban élő külföldi - fiút. Tettét rasszista és idegenellenes szidalmazásokkal kísérte.

A fiatal áldozat csakis gyors reakciójának, illetve két várakozó utas villámgyors segítségének köszönhette, hogy a szerelvény nem gázolta halálra. A földalatti vezetője szerint a szerencsétlenség amúgy elkerülhetetlen lett volna. A 20 éves nőt a hatóságok őrizetbe vették, s gyilkossági kísérlet gyanújával indítanak vizsgálatot ellene. Az elmúlt két nap "fekete hétvége" volt a berlini földalatti, továbbá a városi vasút állomásain. Berlin különböző pontjain ugyanis számos erőszakos és brutális támadás történt, s több buszvezetőt is megtámadtak. Értesülések szerint a berlini buszvezetők aláírás-gyűjtést indítottak a nagyobb biztonság szavatolása érdekében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?