Árpád
-2 °C
3 °C

Ellenzéki tüntetést akadályoztak meg Moszkvában

MTI
2008.03.03. 17:53

Moszkvában nem engedték elkezdeni a Másik Oroszország ellenzéki koalíció tüntetését a különleges belügyi egységek hétfő délután: a gyülekező embereket egyenként buszokba tuszkolták és elvitték, többek feltételezése szerint a legközelebbi belügyi igazgatóságra.

A koalíció vezetői az elnökválasztás miatt tüntetésre hívták híveiket Szentpéterváron és Moszkvában, de a fővárosban a hatóságok nem járultak hozzá a megmozduláshoz.

Egy órával később Szentpéterváron megkezdődött a Másik Oroszország engedélyezett tüntetése ezer ember, köztük Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnok és Eduard Limonov, a korábban a koalícióhoz tartozó, de felszámolt nemzeti-bolsevista párt vezetőjének a részvételével. A menetet a helyszíni jelentések szerint ezúttal a szokásosnál jóval kevesebb rendőr felügyelte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?